Hoe zou jij het vinden om even terug te gaan in de tijd?

Weer, of voor de eerste keer, die heerlijke jaren zeventig te beleven. De tijd van Toppop, Swiebertje, Turks Fruit, de cassettebandjes, oranje meubilair met geel-groen behang. Van boodschappen doen bij de Spar of de SRV-wagen en ’s avonds een Saroma-toetje eten en waar een broodtrommel en thermoskan koffie mee naar het werk ging.

Terug in de tijd kunnen we niet, maar het gevoel van de Seventies kunnen we wel naar boven halen. Met een retro interieur en accessoires. Ga je mee op reis?

 

 

Retro wekkerretro klokje lichtblauw

TRRRRRRRINNNNNGGGG, om 7 uur gaat de wekker. Een met twee bellen bovenop. Of een met neon cijfers die licht geven in het donker: Glow in de dark.

 

 

 

Retro mokmok oranje bloem retro

We drinken een kop thee uit een mooie mok en ontbijten met brood en een gekookt eitje. Of een beschuitje uit de beschuitbus. Op de boterham smeren we Bebogeen of hagelslag uit een strooier.

 

 

 

Retro broodtrommellunchbox apple vintage

Vader gaat naar het werk met zijn broodtrommel onder de arm en een thermoskan met zijn eigen koffie. Want koffie op de zaak was nog niet zo gewoon. De kinderen krijgen ook een broodtrommel mee. Op school drinken ze schoolmelk. De meisjes krijgen handwerken, de jongens handenarbeid. En boeken worden klassikaal gelezen. Ondertussen schrijft juf het allermooiste versje in je poesiealbum.

kookschort retroRetro keukenschort

Thuisgekomen is moeder al druk bezig met te koken. Ze draagt haar prachtige keukenschort. Op het menu staat elleboogjes-macaroni met Smac. Afwassen gebeurt na afloop met de afwasborstel en theedoek.

 

 

vintage etui handgemaaktRetro make-up tasje

De tieners gaan ’s avonds naar de disco in een catsuit en op plateauzolen. En met een make-up tasje gevuld met een eyeliner en blauwe oogschaduw. En natuurlijk een paar guldens.

 

 

 

 

 

Heerlijk toch, om even terug te zijn in de tijd? Probeer dit gevoel maar eens uit te leggen aan de tieners van nu. Gelukkig kunnen we de tijd van nu mixen met de sfeer van vroeger. Vind je dat leuk? Shop dan lekker verder op bij Bastaa!

 

De waardering van www.bastaa.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 1054 reviews.