Was vroeger alles beter? Welnee, in je herinnering wordt gewoon alles mooier, gaan de scherpe kantjes er vanaf en vervagen de vervelende dingen makkelijker. Zo werkt ons brein nou eenmaal. Dat betekent niet dat nú alles beter is, elke tijd heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is maar wat je ervan maakt! Maar waarom worden we dan over het algemeen zo ontzettend blij van vintage en retro? Ik denk dat er een aantal heel goede redenen voor zijn, lees je mee?

 

 

Reden 1 – Een onbezorgd gevoel

Over het algemeen heb je als kind niet enorm veel zorgen vergeleken met je volwassen leven. Herinneringen aan vroeger zijn daarom vaak onbezorgd. Zomervakanties leken eeuwig te duren en de tijd bij opa en oma was goud. Alles wat je doorheen kunt herinneren geeft je dus een heel fijn gevoel en daar word je…. Blij van! Scroll maar eens door de originele jaren 70 stoffen van Bastaa en je vindt ongetwijfeld wel iets wat je bij je opa en oma vroeger kon plaatsen. Heerlijk toch?!

vintage-stof-jaren-70-ongebruikt

Reden 2 – Herinneringen worden mooier

Zoals ik hierboven al beschreef; denk je aan vroeger dat denk je als eerste aan de hoogtepunten. Die eerste vakantie, met die leuke groene jurk, zonder je ouders waar je je paspoort kwijtraakte, die ene verjaardag op klapstoelen waar oom Bert zo zat was, primitief kamperen in Bretagne – en weggespoeld worden in je oranje tentje… Juist de ontberingen maken de herinneringen waar je vaak later om kunt lachen. Vintage en retro spullen halen de herinneringen naar boven omdat ze vaak een kenmerkend ontwerp en kleur hebben van een bepaalde tijd.

Ben je een 70-80’s kind? Snuffel dan eens door deze kussens gemaakt van vintage stoffen. Wedden dat er positieve herkenning en herinnering bovenkomt drijven?

 

kussen-retro-kussens-vintage-sierkussen

Reden 3 – Vrolijk ontwerp

glass bottle water rex london

Een inkoppertje, maar toch wel de grootste reden waarom je blij wordt van vintage en retro – omdat het ontwerp vaak gewoon heel vrolijk is evenals de kleuren. Rijk oranje, grasgroen, eigeel met chocoladebruin. Wie wordt daar nu niet blij van?! En wat dacht je van de vormen? Check deze appeltjes en je zit te zingen in de kring op de kleuterschool.

 

 

 

 

Denken aan vroeger maakt je blij en iets zien wat daaraan herinnert dus ook. Zo kun je dus best heel blij worden van spullen. Weet je waar je ook heel blij van wordt? Van happy lifestyle community Happlify. In het kort staat Happlify voor klein geluk. Dat kan veel zijn: herinneringen, verhalen, een bepaalde plek, liedjes, zelfs een geur en zoveel meer. Dus ook vintage en retro 😉

happlify crew

Gastblogger/auteur – Mariko Naber

Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online , branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

De waardering van www.bastaa.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 1054 reviews.